Uitjes en vakanties

Soms kom je een tijdje weinig de deur uit. Misschien weet je niet goed met wie. Hoewel het wel gezellig zou zijn om er met andere mensen op uit te gaan. Op deze pagina staan organisaties die dat mogelijk maken. Er zijn doorgaans wel kosten aan verbonden.

Aangepaste vakanties

Doelgroep: mensen met een lichamelijke beperking

De Zonnebloem wil mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd bezorgen. Zeker als je door je beperking niet makkelijk de deur uitkomt, biedt de Zonnebloem oplossingen. De groepsreizen van de Zonnebloem zijn speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking, die anders niet op vakantie zouden gaan. Je deelt de ervaring meteen met andere mensen.

Bekijk de vakanties van De Zonnebloem.

Vakanties met zorg

Doelgroep: 65-plussers

Allegoeds Vakanties biedt volledig verzorgde en kleinschalige vakantieweken aan voor ouderen. Met en zonder zorgvraag. Ook zijn er reizen voor mantelzorgers en verzorgden samen. Er is in de vakantieweken ruimte voor ontspanning, ontmoeting en bezinning. Persoonlijke aandacht van mens tot mens staat centraal.

Ga naar Allegoeds Vakanties.

Culturele uitjes

Doelgroep: 65-plussers

Ben je op leeftijd en kom je weinig buiten de deur? Ga dan mee met Stichting Vier het Leven. Vier het Leven organiseert film-, theater-, museum- en  concertbezoeken voor ouderen vanaf 65 jaar. De uitjes vinden plaats met een klein gezelschap. Je wordt persoonlijk van deur tot deur begeleid door een vrijwilliger van Vier het Leven.

Lees meer over Vier het Leven.

Uitjes van het Ouderenfonds

Doelgroep: ouderen

Je kunt genieten en nieuwe contacten leggen tijdens een van de vele uitjes van het Ouderenfonds. Er is voor ieder wat wils: je kunt kiezen uit verschillende thema’s zoals culinair, cultuur, sport of natuur. De begeleiding verschilt per activiteit. Minder draagkrachtige ouderen kunnen, indien wordt voldaan aan een aantal voorwaarden, één keer per jaar gebruik maken van een kortingsregeling. Vervoer is exclusief, d.w.z. dat je op eigen gelegenheid naar het uitje reist. Voorbeelden: stranduitjes, kerstdiners, boottocht, circusbezoek of een muziekconcert.

Bekijk de uitjes van het Ouderenfonds.

MEE Vakantiewijzer

Doelgroep: mensen met een beperking of chronische ziekte

Als je een beperking hebt of chronisch ziek bent, kan het lastig zijn om eropuit te gaan. Bijvoorbeeld voor een vakantie. MEE heeft een vakantiewijzer samengesteld met allerlei aanbieders van speciale (groeps-)vakanties, waar je kunt kijken of er een bij je past.

Bekijk de vakantiewijzer van MEE.

Vakanties met aandacht

Doelgroep: mensen met een lichamelijke beperking en ouderen

Hetvakantiebureau.nl organiseert zorgvakanties: begeleide vakanties voor mensen die in het dagelijks leven zorg of begeleiding nodig hebben.
Hetvakantiebureau.nl maakt deel uit van de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk, dat ruim 50 jaar vakantieweken organiseert voor ouderen en mensen met een beperking die graag zorgeloos op vakantie willen. Ook zijn er vakanties voor specifieke groepen, zoals bijvoorbeeld voor mantelzorgers en thuiswonende partners met dementie.

Minder draagkrachtige deelnemers kunnen één keer per jaar gebruik maken van een kortingsregeling.

Bekijk het aanbod van Hetvakantiebureau.nl.