Matchingwebsite

Op zoek naar vrienden? Of gewoon naar iemand om eens wat leuks mee te doen? Je bent niet de enige. Er zijn verschillende websites waar je je kunt aanmelden om gelijkgezinden te treffen. Om te chatten, om af te spreken en wat te ondernemen, om nieuwe vrienden te maken. Onderstaand vind je een selectie van matching websites. Let op: aan aanmelding op een website kunnen kosten verbonden zijn.

NLvoorelkaar

Doelgroep: iedereen

Een praatje, samen sporten, erop uit: NLvoorelkaar.nl is een website waar mensen elkaar kunnen vinden en helpen. Je kunt hulp vragen of iemand hulp bieden wanneer jou dat uitkomt. Eenmalig, iedere week, alles daartussen in én bij jou in de buurt. Als je bijvoorbeeld gezelschap of een extra handje kan gebruiken. Gebruik van de website is gratis.

Ga naar NLvoorelkaar.nl

Join Us Community

Doelgroep: 16 tot 30 jaar

De Join Us Community is een online plek om andere jongeren te ontmoeten. Je kan er samen praten of leuke dingen ondernemen. De community verbindt. Deelnemen aan de community is kosteloos. De community is door Join Us gestart op initiatief van jongeren.

Ga naar Join Us

Go Mingle

Doelgroep: iedereen

Vind jij het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en samen leuke dingen te doen? Zoals naar de bioscoop of museum, sporten, wandelen op het strand of een drankje drinken? Op Go Mingle kun je andere mensen ontmoeten. Go Mingle is een matchingwebsite voor alles wat je graag samen doet. Je kunt meedoen aan de activiteiten van andere deelnemers en de uitjes die Go Mingle organiseert.

Aan de website zijn abonnementskosten verbonden. Die zijn of 4 euro per maand of 24 euro als je meteen voor een jaar betaalt.

Ga naar Gomingle.nl

Transformers Community

Doelgroep: 16 tot 27 jaar

Transformers Community verbindt jongeren zowel online en offline met elkaar en leert je de meest essentiële vaardigheden: hoe je in balans blijft en omgaat met de mindere kanten van het leven. Met de app Transformers Community kun je ervaringen delen.

Ga naar Transformers Community 

Vrienden kiezen

Doelgroep: alleenstaanden en stellen vanaf 21 jaar

Vriendenkiezen.nl is een site voor het maken van nieuwe vrienden, kennissen of contacten, om activiteiten mee te ondernemen. Ben je op zoek naar een of meerdere personen om leuke activiteiten te ondernemen? Dan is Vriendenkiezen.nl de juiste plek voor je. Op deze site vind je mensen die, net als jij, op zoek zijn naar contacten om bijvoorbeeld mee naar de film te gaan, te sporten of gewoon een drankje te drinken.

Inschrijven en gebruik van de site is gratis en andere gebruikers krijgen alleen je voornaam en provincie te zien - tenzij je zelf aangeeft dat meer getoond mag worden.

Ga naar Vriendenkiezen.nl

Max 50plusnet

Doelgroep: 50-plussers

Met 50plusnet.nl wil Omroep Max 50-plussers in de gelegenheid stellen hun sociale netwerk uit te breiden. Op Max 50plusnet ontmoet je leeftijdgenoten met wie je kunt mailen en chatten, om eventueel daarna samen of in clubverband activiteiten te ondernemen. Gebruik van de website is gratis.

Ga naar 50plusnet.nl

Durf jij met mij

Doelgroep: mensen met een psychische/psychiatrische aandoening

Durfjijmetmij.nl is een gratis ontmoetingssite voor mensen met een psychiatrische aandoening. Je kan er op zoek naar vrienden om samen iets te ondernemen of om een date of relatie te zoeken. Durfjijmetmij.nl wordt beheerd door Parnassia, een ggz-instelling in Den Haag, maar door mensen over het hele land te gebruiken. Gebruik is gratis.

Ga naar Durfjijmetmij.nl

Vriendinnenonline

Doelgroep: vrouwen vanaf 18 jaar

Vriendinnenonline.nl is een vriendinnenwebsite. De website is opgezet voor vrouwen om nieuwe vriendinnen te vinden om gezellige dingen mee te ondernemen of gewoon voor een goed gesprek. Zij helpen jou om leuke contacten te vinden als je bijvoorbeeld verhuisd bent, oude vriendschappen verwaterd zijn of door een nieuwe levensfase nieuwe vriendinnen zoekt.

Sluit je aan bij één van de vele vriendinnenclubs op de website of zoek in de vriendinnen-zoekmachine naar iemand bij jou uit de buurt!

Ga naar Vriendinnenonline.nl

Nextdoor

Doelgroep: iedereen

Nextdoor is een uit Amerika afkomstige buurtapp. Je kan er bijvoorbeeld nieuwe buren leren kennen, elkaars gereedschap lenen en het laatste lokale nieuws lezen. Nextdoor is gratis; er wordt op geadverteerd.

Ga naar Nextdoor.nl 

Mommy Friends

Doelgroep: moeders met kinderen tot 12 jaar.

Mommy Friends is hét vriendinnenplatform voor moeders die graag in contact komen met andere moeders. Als eerste in je vriendengroep met een kindje, verhuizen naar een andere stad of als thuisblijfmoeders: er zijn genoeg redenen waarom moeders zich wel eens eenzaam voelen. Mommy Friends organiseert ook evenementen om andere moeders te ontmoeten. Gebruik van het platform is gratis.

Ga naar Mommyfriends.nl

Vraag elkaar

Doelgroep: iedereen

Vraagelkaar.nl is een beweging van mensen die iets voor elkaar willen betekenen: samen iets ondernemen of juist iets voor de ander doen wat je leuk vindt om te doen. Zou je het fijn vinden om eens te fietsen, een kopje koffie te drinken of naar het theater te gaan met iemand uit de buurt? Of ben je dol op kaarten, maar weet je niet met wie? Kijk eens op Vraagelkaar.nl. Gebruik van de website is gratis.

Ga naar Vraagelkaar.nl

Shine Social Club

Doelgroep: 60-plussers

Shine Social Club is een gratis app om nieuwe vrienden mee te maken en mensen te ontmoeten in de omgeving. Op de kaart in de app kun je zien wat andere leden (willen) doen. Zie je een leuke activiteit? Kom in contact en doe het samen.

Ga naar shinesocial.club

VriendenEnzo

Doelgroep: iedereen

Ga maar eens nieuwe vrienden zoeken als je net bent verhuisd, een drukke baan hebt of als je het gewoon lastig vindt om op mensen af te stappen. Bij VriendenEnzo kun je op zoek naar gezelschap. Zowel voor vriendschap als voor dating. Een profiel aanmaken is gratis, maar er zijn kosten voor het plaatsen van een oproep en het contacteren van een nieuwe persoon.

Ga naar VriendenEnzo.nl

Kluppen

Doelgroep: 50-plussers

Klup is een app om online te ontmoeten en offline af te spreken. Bij Klup draait het om het ontmoeten van leeftijdsgenoten tijdens gezellige activiteiten. Daarnaast kun je in de Klup-app connecties maken en contact houden met andere 'kluppers' in de buurt en met mensen die je hebt leren kennen tijdens de activiteiten. Kosten zijn 5 euro per maand.

Ga naar Kluppen.nl

Eet Mee

Doelgroep: iedereen

Samen eten bij mensen thuis, voor iedereen die nieuwe mensen wil leren kennen, van jong tot oud. Je kunt zelf op het online platform kijken of je een match kunt maken in jouw buurt.

Ga naar EetMee.nl

De Kookclub

Doelgroep: iedereen

De Kookclub is een platform voor kookliefhebbers die hun passie willen delen met anderen. Of je nu een beginnende kok bent of een ervaren culinaire avonturier, bij De Kookclub vind je inspiratie, nieuwe recepten en leer je nieuwe technieken van andere leden. Je ontmoet mensen met dezelfde interesse in eten en koken. 

Ga naar De Kookclub