Matchingwebsite

Op zoek naar vrienden? Of gewoon naar iemand om eens wat leuks mee te doen? Je bent niet de enige. Er zijn verschillende websites waar je je kunt aanmelden om gelijkgezinden te treffen. Om te chatten, om af te spreken en wat te ondernemen, om nieuwe vrienden te maken. Onderstaand vind je een selectie van matching websites. Let op: aan aanmelding op een website kunnen kosten verbonden zijn.

Wehelpen.nl

Doelgroep: iedereen

Wehelpen.nl is een site waar vraag en aanbod samen komen. Zoals de vraag naar gezelschap of samen een bepaalde hobby doen. Maar ook praktische dingen, bijvoorbeeld om bij iemand een lamp op te hangen die dat zelf niet kan of bij iemand te helpen in de tuin. Gebruik van de website is gratis. Er staan ook veel verhalen van gebruikers op.

Ga naar Wehelpen.nl

Whapp

Wehelpen.nl heeft ook een app: Whapp. Je vraag wordt aan iemand in jouw omgeving gestuurd. Komt het daar even niet uit? Whapp zoekt gelijk verder naar een andere buurtgenoot.

Ga naar Whapp

Vriendenkiezen.nl

Doelgroep: alleenstaanden en stellen vanaf 21 jaar

Vriendenkiezen.nl is een site voor het maken van nieuwe vrienden, kennissen of contacten, om activiteiten mee te ondernemen. Ben je op zoek naar een of meerdere personen om leuke activiteiten te ondernemen? Dan is Vriendenkiezen.nl de juiste plek voor je. Op deze site vind je mensen die, net als jij, op zoek zijn naar contacten om bijvoorbeeld mee naar de film te gaan, te sporten of gewoon een drankje te drinken.

Inschrijven en gebruik van de site is gratis en andere gebruikers krijgen alleen je voornaam en provincie te zien - tenzij je zelf aangeeft dat meer getoond mag worden.

Ga naar Vriendenkiezen.nl

NLvoorelkaar.nl

Doelgroep: iedereen

Een praatje, samen sporten, erop uit: NLvoorelkaar.nl is een website waar mensen elkaar kunnen vinden en helpen. Je kunt hulp vragen of iemand hulp bieden wanneer jou dat uitkomt. Eenmalig, iedere week, alles daartussen in én bij jou in de buurt. Als je bijvoorbeeld gezelschap of een extra handje kan gebruiken. Gebruik van de website is gratis.

Ga naar NLvoorelkaar.nl

Max 50plusnet.n

Doelgroep: 50-plussers

Met 50plusnet.nl wil Omroep Max 50-plussers in de gelegenheid stellen hun sociale netwerk uit te breiden. Op Max 50plusnet ontmoet je leeftijdgenoten met wie je kunt mailen en chatten, om eventueel daarna samen of in clubverband activiteiten te ondernemen. Gebruik van de website is gratis.

Ga naar 50plusnet.nl

Durfjijmetmij.nl

Doelgroep: mensen met een psychische/psychiatrische aandoening

Durfjijmetmij.nl is een gratis ontmoetingssite voor mensen met een psychiatrische aandoening. Je kan er op zoek naar vrienden om samen iets te ondernemen of om een date of relatie te zoeken. Durfjijmetmij.nl wordt beheerd door Parnassia, een ggz-instelling in Den Haag, maar door mensen over het hele land te gebruiken. Gebruik is gratis.

Ga naar Durfjijmetmij.nl

Vriendinnenonline.nl

Doelgroep: vrouwen vanaf 18 jaar

Vriendinnenonline.nl is een vriendinnenwebsite. De website is opgezet voor vrouwen om nieuwe vriendinnen te vinden om gezellige dingen mee te ondernemen of gewoon voor een goed gesprek. Zij helpen jou om leuke contacten te vinden als je bijvoorbeeld verhuisd bent, oude vriendschappen verwaterd zijn of door een nieuwe levensfase nieuwe vriendinnen zoekt.

Sluit je aan bij één van de vele vriendinnenclubs op de website of zoek in de vriendinnen-zoekmachine naar iemand bij jou uit de buurt!

Ga naar Vriendinnenonline.nl

Plusplaats.nl

Doelgroep: 40-plussers

Plusplaats is een ontmoetingssite voor 40-plussers. Voor mensen die graag meehelpen aan of op zoek zijn naar, inspiratie en vriendschap. Interesse is de gemeenschappelijke deler. Je kunt je op Plusplaats presenteren en op verschillende manieren met elkaar in contact komen. Je krijgt ook suggesties die bij jouw deelnamewensen passen. Plusplaats zit achter een 'gesloten voordeur'. Deelnemers zijn dus alleen zichtbaar voor de andere deelnemers. Eenmalige inschrijfkosten: € 3,95.

Ga naar Plusplaats.nl

Gomingle.nl

Doelgroep: iedereen

Vind jij het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en samen leuke dingen te doen? Zoals naar de bioscoop of museum, sporten, wandelen op het strand of een drankje drinken? Op Go Mingle kun je andere mensen ontmoeten. Go Mingle is een matchingwebsite voor alles wat je graag samen doet. Je kunt meedoen aan de activiteiten van andere deelnemers en de uitjes die Go Mingle organiseert.

Aan de website zijn abonnementskosten verbonden. Die zijn of 4 euro per maand of 24 euro als je meteen voor een jaar betaalt.

Ga naar Gomingle.nl

Vriendstap.nl

Doelgroep: mensen met psychische problemen

Voor mensen met een psychiatrische achtergrond is het niet altijd vanzelfsprekend om contacten te leggen. Vriendstap.nl biedt een omgeving om dit makkelijker te maken en mensen te ontmoeten. De mail- , chat- en forumcontacten zijn in principe anoniem. Behalve wanneer gebruikers hun gegevens uitwisselen. Je kunt twee weken gratis proeflid zijn; daarna betaal je 25 euro per jaar.

Ga naar Vriendstap.nl

Vraagelkaar.nl

Doelgroep: iedereen

Vraagelkaar.nl is een beweging van mensen die iets voor elkaar willen betekenen: samen iets ondernemen of juist iets voor de ander doen wat je leuk vindt om te doen. Zou je het fijn vinden om eens te fietsen, een kopje koffie te drinken of naar het theater te gaan met iemand uit de buurt? Of ben je dol op kaarten, maar weet je niet met wie? Kijk eens op Vraagelkaar.nl. Gebruik van de website is gratis.

Ga naar Vraagelkaar.nl

VriendenEnzo.nl

Doelgroep: iedereen

Ga maar eens nieuwe vrienden zoeken als je net bent verhuisd, een drukke baan hebt of als je het gewoon lastig vindt om op mensen af te stappen. Bij VriendenEnzo kun je op zoek naar gezelschap. Zowel voor vriendschap als voor dating. Een profiel aanmaken is gratis, maar er zijn kosten voor het plaatsen van een oproep en het contacteren van een nieuwe persoon.

Ga naar VriendenEnzo.nl

Kluppen.nl

Doelgroep: 50-plussers

Klup is een app om online te ontmoeten en offline af te spreken. Bij Klup draait het om het ontmoeten van leeftijdsgenoten tijdens gezellige activiteiten. Daarnaast kun je in de Klup-app connecties maken en contact houden met andere 'kluppers' in de buurt en met mensen die je hebt leren kennen tijdens de activiteiten. Kosten zijn 5 euro per maand.

Ga naar Kluppen.nl