Meteen je verhaal kwijt

Iedereen heeft op zijn tijd behoefte aan een luisterend oor of een goed gesprek. Soms is het moeilijk om je verhaal te vertellen aan de mensen om je heen. Misschien is het te pijnlijk of te privé. Dan kun je bellen of chatten met verschillende speciale ‘hulplijnen’.

De Luisterlijn: telefoon, chat en mail

Je kan 24 uur per dag terecht bij de Luisterlijn voor een gesprek van mens tot mens: 088 07 67 000. Het kan gaan over verdriet, verlies, zorgen of eenzaamheid. Of iets anders. De vrijwilligers van de Luisterlijn hebben tijd en aandacht voor jouw verhaal. Ze luisteren, denken met je mee, staan even naast je. Anoniem. Je kunt je hart luchten. De Luisterlijn is per telefoon, chat en e-mail bereikbaar.

De Kindertelefoon

Bel of chat gratis met de Kindertelefoon. De Kindertelefoon is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar. Getrainde vrijwilligers zitten elke dag van 11.00 tot 21.00 uur voor je klaar. Je kunt praten over van alles. Op de website staat ook veel informatie. Het telefoonnummer is 0800 0432. 

Supportlijn Alles oké?

Voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar is er als het even niet zo lekker gaat de supportlijn Alles oké?. Kosteloos. Elke dag tussen 14:00 en 22:00 uur. Je kan chatten of bellen (0800 0450).

Vereniging leven met dood

Als je een dierbare verloren hebt en behoefte hebt om daar met iemand over te praten, kun je (anoniem) chatten met een vrijwilliger van de Vereniging leven met dood via de Rouwchat. Dagelijks van 16.00 tot 22.00 uur. Dat gaat altijd vertrouwelijk en met een deskundige vrijwilliger.

De Mantelzorglijn

Zorg je voor een ander en wil je je verhaal kwijt of heb je vragen? De Mantelzorglijn van MantelzorgNL is elke werkdag van 9.00 tot 16.00 uur bereikbaar op 030 - 760 60 55. 

MIND Korrelatie

MIND Korrelatie biedt anoniem en professioneel psychische en psychosociale hulp. Gratis hulp en advies per telefoon via 0900-1450 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur) en chat op de website (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.30 uur). Je kunt ook appen en mailen met een hulpverlener.

Mentaal Vitaal Infolijn

Voel jij je eenzaam, maak jij je zorgen over je eigen mentale gezondheid of over die van iemand anders? De deskundige medewerkers van de Mentaal Vitaal Infolijn helpen je met al je vragen, kunnen goed luisteren, jou advies geven, tips of oefeningen bespreken en weten waar je het beste geholpen wordt. Mentaal Vitaal heeft een telefoonlijn, een e-mailadres en een chat. Je kunt ook anoniem je vragen stellen.

NPV-Spreekuur

De NPV houdt maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.30 uur spreekuur op telefoonnummer 0318 - 54 78 88. Je kunt bellen met allerlei levensvragen, bijvoorbeeld rond het thema eenzaamheid. De NPV staat mensen bij vanuit christelijke overtuiging. 

Hulp voor ouderen bij levensvragen

Met het ouder worden ontstaan er vaak levensvragen. Het kan fijn zijn om daar met iemand over te praten. Via KBO-Brabant kun je ze bespreken met getrainde vrijwilligers. Deze dienst is kosteloos en zowel voor leden als niet-leden van de ouderenbond.

Warmline

Warmline is er voor wie zich eenzaam voelt, een luisterend oor nodig heeft of gewoon een vriendelijke stem aan de andere kant van de lijn wil horen. De vrijwilligers zijn geen hulpverleners maar eerder lotgenoten. Warmline is een initiatief van Roads en dagelijks bereikbaar van 18.30 tot 21.30 uur op 020 - 623 45 55.

Patiëntenhulplijnen

Ook patiëntenverenigingen hebben eigen hulplijnen. Je vindt informatie op de website van de betreffende patiëntenvereniging.