Hulp en advies
Hulp en advies

Als je je eenzaam voelt, kun je het gevoel hebben dat er niets aan te doen is. Of dat een oplossing van anderen afhangt. Deze gedachtes zijn begrijpelijk, maar niet waar. Aan eenzaamheid kun je meestal wat doen. Maar omdat eenzaamheid voor iedereen anders is, is er niet een standaard oplossing. Ontdek wat voor jou kan werken met de informatie op deze pagina.

Omgaan met eenzaamheid

Eenzaamheid is een rotgevoel. Zorgen dat je onder de mensen bent kan soms even helpen. Maar voor wie zich vaak en sterk eenzaam voelt is dat niet genoeg. Eenzaamheid gaat niet vanzelf over.

Zelf aan de slag 

 

Eenzaamheid verschilt sterk van persoon tot persoon. Jijzelf kan het beste bepalen wat jou kan helpen. Professionals en ervaren vrijwilligers kunnen je steunen.

Meteen je verhaal kwijt

Iedereen heeft op zijn tijd behoefte aan een luisterend oor of een goed gesprek. Soms is het moeilijk om je verhaal te vertellen aan de mensen om je heen. Misschien is het te pijnlijk of te...

Tips om eenzaamheid te verminderen

Eenzaamheid is voor iedereen anders. Wat werkt ook. Op deze pagina vind je tips die je op weg kunnen helpen om eenzaamheid te doorbreken.

Voorkomen beter dan genezen

 

Kun je eenzaamheid voorkomen? Of voorkomen dat je gevoelens van eenzaamheid verergeren tot echt een probleem? Niet altijd. Maar verzorg je sociale netwerk.

Professionele hulp

 

Soms is het nodig professionele hulp op te zoeken. Omdat je je erg en misschien ook al lange tijd eenzaam voelt. Je kunt bijvoorbeeld bij sociaal werk of huisarts terecht.