Wie kan mij naar de tandarts rijden?

“Iemand helpen of om hulp vragen is goed voor je”, zegt mevrouw Schless. “Of je het nu via internet doet, of gewoon, omdat het bij jou in de buurt kan. Voor iedereen is winst te behalen.”

Foto van mevrouw Schless
Beeld: ©WeHelpen / WeHelpen

Toevallig

Op tafel ligt een vervaarlijk uitziende snoeischaar: “Die is nog van gisteren, toen zijn er een paar dames geweest om me te helpen met de tuin.” Mevrouw Schless kijkt vrolijk. Ze is ‘een beetje moe’, maar wil graag vertellen over haar ervaringen met de website van WeHelpen in Dordrecht. “Ik kwam er toevallig mee in aanraking”, vertelt ze. “In de stad stonden dames bloemetjes uit reiken. En ik wilde het wel eens proberen.”

Prettige reacties

Ze heeft wat klusjes geplaatst. “Ik kreeg vrij snel een paar prettige reacties. Maar je wilt natuurlijk wel eerst weten of er een ‘klik’ is. Dus ik sprak af hier om de hoek, bij het museum. Dan kon ik ook gelijk uitleggen wat de precieze bedoeling was.” En met een knipoog: “Ik lijk wel aardig, maar ik kan soms ook een ‘Pietje Precies’ zijn, hoor. Ik weet heel goed hoe ik iets wil. Een beetje duidelijkheid, op een vriendelijke manier gebracht, helpt iedereen verder.”

Iedereen

“Iedereen is wel eens eenzaam”, zegt ze. “Maar contact leggen zit ook in de kleine dingen. Zo is de papiercontainer vaak te zwaar voor mij. Een achterbuurvrouw zet ‘m nu buiten, tegelijkertijd met die van haar. En ik geef dan af en toe iets lekkers af, als bedankje.”

“Contact leggen zit ook in de kleine dingen”

Tandarts

Op dit moment is haar belangrijkste hulpvraag ‘vervoer’. “Ik heb een klein budget, en de shuttlebus kan geen rekening houden met het tijdstip van mijn afspraak met de tandarts bijvoorbeeld. Dus ik zou enorm geholpen zijn met iemand die een auto heeft en tijd om me af en toe ergens naar toe te rijden. Het liefst ‘een paar iemanden’, zodat er ook backup is als het een keer niet zo goed uitkomt bij een van hen.”

Iemand helpen ook prettig

Ze denkt even na. “Wat je zegt, hè, dat iemand helpen ook prettig is. Als iemand graag een keer naar zee wil rijden, even de wind door je haren, dan is samen zoveel leuker. Dan help ik graag door mee te rijden. Gezellig toch!”