Maatschappelijke organisaties laten zien wat zij doen tegen eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn er door het hele land honderden activiteiten waar je ongedwongen nieuwe contacten kunt opdoen of met bestaande contacten een leuke tijd kunt hebben. Bezoek je een activiteit?

De Week tegen Eenzaamheid is van donderdag 21 september tot en met zondag 1 oktober.

Activiteiten zijn gericht op ontmoeting. Motto is: Kom erbij! Moet je je eenzaam voelen om een Kom erbij-activiteit te bezoeken? Helemaal niet! De activiteiten zijn er voor iedereen die geïnteresseerd is, eens vaker de deur uit wil of andere mensen wil leren kennen.

In heel veel gemeenten in Nederland sluiten organisaties aan bij de Week tegen Eenzaamheid. Zij brengen vaak hun activiteiten in lokale media onder de aandacht. Kijk daar dus of je een programma of nieuwsbericht vindt. Ook kun je informeren bij de lokale welzijnsorganisatie naar activiteiten. Op www.samentegeneenzaamheid.nl worden voor verschillende gemeenten activiteiten uitgelicht.

Het is zo belangrijk om in beweging te komen. Dit is wel het moeilijkste, maar het is het enige wat helpt om uit je isolement te komen. Ga niet de hele dag binnen zitten, want het maakt alleen maar depressiever. Ga naar een wandelclub, ga naar buiten, sluit je ergens bij aan en maak afspraken met mensen.” Ricky (60), die zich lange tijd eenzaam voelde. 

Initiatiefnemer van de Week tegen Eenzaamheid is Coalitie Erbij, hét landelijke samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor het verminderen van eenzaamheid. Kijk ook op Facebook.