Eenzaam.nl nieuwe website speciaal voor mensen die zich eenzaam voelen

Eenzaamheid is een urgent probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Op de nieuwe website Eenzaam.nl vinden zij nu ervaringsverhalen, duidelijke informatie en tips & advies voor het omgaan met eenzaamheid.

De website is specifiek bedoeld voor mensen die last hebben van eenzaamheid. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je mist een hechte band met anderen. Of je hebt minder contacten met andere mensen dan je wenst.

Eenzaamheid groot probleem

Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Eenzaamheid kan in lichte of sterke mate voorkomen; incidenteel gevoeld worden of langdurig aanhouden. Bijvoorbeeld door verlies van een dierbare, echtscheiding, ernstig gezondheidsverlies maar ook door veranderingen als verhuizing en ontslag. Eenzaamheid is vooral een probleem voor mensen die het sterk of langdurig voelen.

Het is belangrijk er iets aan te doen, want de invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, kan eenzaamheid leiden tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

Helpt bij eenzaamheid

Daar helpt Eenzaam.nl bij. In ervaringsverhalen vertellen mensen die om uiteenlopende redenen met eenzaamheid te maken kregen hoe zij ermee om zijn gegaan. Duidelijke informatie helpt bezoekers te begrijpen wat eenzaamheid is. Tips en advies laten zien dat je er zelf mee aan de slag kan. Ook bevat de website verwijzingen naar activiteiten en interventies van bij Coalitie Erbij aangesloten organisaties.

Eenzaam.nl is een initiatief van Coalitie Erbij, nationale coalitie tegen eenzaamheid. Mede mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van VWS.

Bedankt!

Coalitie Erbij bedankt iedereen die bij heeft gedragen aan de website. Feedback is van harte welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.