Zorgen vanwege corona

Covid-19 en de beperkende maatregelen hebben impact. Heb je minder sociaal contact of mis je soms praktische hulp?  Op zoek naar iets leuks om te doen? Heb je zorgen? Hier vind je handige links.

Steunpunt Coronazorgen

Bij het Steunpunt Coronazorgen vind je informatie over hoe je met je gevoelens en zorgen rond corona om kan gaan. Waar nodig krijg je doorverwijzingen voor hulp.

Houd contact & leuke dingen om te doen

Kijk op de website Houd contact van Eén tegen eenzaamheid voor een actueel overzicht van dingen om te doen, je als vrijwilliger inzetten, steun, contactmogeijkheden en acties. Misschien kun je ook wat voor een ander betekenen. Daarvoor vind je er ook goede links. 

Speciale telefoonlijnen

Behoefte aan een goed gesprek of advies? Kijk hier voor telefonische steun. Bijvoorbeeld bij de Luisterlijn zitten elk moment van de dag vrijwilligers aan de lijn voor een gesprek van mens tot mens. 

Praktische hulp

Op verschillende websites bieden mensen hulp aan. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, langs de apotheek te gaan of om een keer te chauffeuren als je het openbaar vervoer liever mijdt. Ook kun je er zelf je hulp aanbieden. Je vindt een overzicht hier.

Actuele informatie over Covid-19

Het coronavirus leidt tot veel vragen. Actuele informatie lees je op Rijksoverheid.nl.