Zorgen vanwege corona

Heb je door het nieuwe coronavirus minder sociaal contact of mis je soms praktische hulp? Een (extra) eenzaam gevoel? Er zijn verschillende speciale telefoonlijnen die een luisterend oor bieden. Waar je je zorgen en gevoels kunt delen. Op verschillende websites kun je praktische hulp vragen.

Het zijn dingen die zo belangrijk zijn als je zelf niet weet bij wie je terechtkan.

Speciale telefoonlijnen

De Luisterlijn (0900 – 0767) is 24/7 bereikbaar voor wie behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor. Daarnaast hebben verschillende organisaties een telefoonlijn geopend voor mensen die zich zorgen maken over het coronavirus, vragen hebben of gewoon graag een praatje willen maken. Daaronder: Ouderenbond ANBO (0348 – 46 66 66) en het Rode Kruis (070 - 4455 888).

Kijk hier voor meer telefonische steun specifiek voor bijvoorbeeld mantelzorgers of kinderen.

Praktische hulp

Op verschillende plekken bieden mensen hulp aan als je een tijdje niet naar buiten wil of kan. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, langs de apotheek te gaan of om een keer te chauffeuren als je het openbaar vervoer liever mijdt.

Hulp vragen en bieden in je eigen omgeving kan via de website NLvoorelkaar.nl

Op social media is er ook een hashtag voor: #coronahulp.

Let er altijd wel op welke gegevens je deelt.

KRO-NCRV: Corona Quarantaine Contact

KRO-NCRV vindt het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Daarom brengt de omroep mensen in contact via het Corona Quarantaine Contact. Via kro-ncrv.nl/corona kun je je gegevens achterlaten als je iemand wil bellen of aangeven dat je het leuk vindt door iemand gebeld te worden.

Een ander helpen?

Kijk op de pagina Laat van je horen van Eén tegen eenzaamheid. 

Actuele informatie

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor jezelf en de mensen om je heen. Actuele informatie lees je hier.