Zorgen vanwege corona

Heb je door het nieuwe coronavirus minder sociaal contact of mis je soms praktische hulp? Een (extra) eenzaam gevoel? Er zijn verschillende speciale telefoonlijnen die een luisterend oor bieden. Waar je je zorgen en gevoels kunt delen. Op verschillende websites kun je praktische hulp vragen.

Het zijn dingen die zo belangrijk zijn als je zelf niet weet bij wie je terechtkan.

Speciale telefoonlijnen

De Luisterlijn (0900 – 0767) is 24/7 bereikbaar voor wie behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor. Daarnaast hebben verschillende organisaties een telefoonlijn geopend voor mensen die zich zorgen maken over het coronavirus, vragen hebben of gewoon graag een praatje willen maken. Daaronder: Ouderenbond ANBO (0348 – 46 66 66), KBO-PCOB (030 – 3 400 600) en het Rode Kruis (070 - 4455 888).

Bij KBO-PCOB (i.s.m. NOOM) en ANBO zitten ook vrijwilligers met een migratieachtergrond aan de telefoon.

Kijk hier voor meer telefonische steun specifiek voor bijvoorbeeld mantelzorgers of kinderen.

Praktische hulp

Op verschillende plekken bieden mensen hulp aan als je een tijdje niet naar buiten wil of kan. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, langs de apotheek te gaan of om een keer te chauffeuren als je het openbaar vervoer liever mijdt.

Hulp vragen en bieden in je eigen omgeving kan via de website NLvoorelkaar.nl

Op social media is er ook een hashtag voor: #coronahulp.

Let er altijd wel op welke gegevens je deelt.

Meer mogelijkheden voor hulp en contact

Kijk op de website Houd contact van Eén tegen eenzaamheid voor een actueel overzicht van steun, contactmogeijkheden en activiteiten.

Help verspreiding te voorkomen

Banner Alleen samen krijgen we het virus onder controle

Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle. Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd 1,5 meter afstand. Was vaker je handen.

Actuele informatie

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor jezelf en de mensen om je heen. Actuele informatie lees je op Rijksoverheid.nl.