Een luisterend oor

Het kan moeilijk zijn om je verhaal te vertellen aan de mensen om je heen. Misschien is het te pijnlijk of te privé. Dan kun je bellen of chatten met verschillende speciale ‘hulplijnen’. Voor een luisterend oor of om te praten over wat je bezighoudt. Opgenomen zijn hulplijnen die aangeboden worden door of via bij Coalitie Erbij aangesloten organisaties.

Praten over verlies

Humanitas

Verlies is er in vele vormen: een dierbare sterft, je verliest je gezondheid, je werk, je relatie, je droom. Wat het ook is: je rouwt. Eenzaamheid kan een gevolg zijn. De chathulp van Praten...

Mantelzorglijn

Mezzo

Zorg je voor een ander en wil je graag je verhaal kwijt? Bijvoorbeeld omdat je door je mantelzorgtaken te maken hebt met eenzaamheid. Bij jezelf, of bij degene die je verzorgt.

Het Luisterend Oog

Sensoor

Wil je je verhaal kwijt, bijvoorbeeld over eenzaamheidsgevoelens? Maar kan of wil je dat niet delen met bekenden? Denk dan eens aan de chathulp van Sensoor: Het Luisterend Oog.

Luisterend oor Utrecht

Telefonische Hulpdienst Utrecht

Als je behoefte hebt aan contact zijn de vrijwilligers van de Telefonische Hulpdienst Utrecht er voor je: met een luisterend oor, voor een persoonlijk contact van mens tot mens.

Luisterend oor

Sensoor

Voor een luisterend oor en een goed gesprek per telefoon kun je bellen met Sensoor. Bellen met deze telefonische hulpdienst kan anoniem, dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door.

NPV-Spreekuur

NPV

De NPV heeft een spreekuur waarin je kunt bellen met allerlei levensvragen. Bijvoorbeeld rond het thema eenzaamheid. Het spreekuur is open van maandag tot en met donderdag van 9 tot 16.30 uur....

De Zilverlijn

Nationaal Ouderenfonds

De Zilverlijn is een speciale service voor ouderen. Als je je aanmeldt, word je regelmatig gebeld door een Ouderenfonds-vrijwilliger. De vrijwilliger is er voor een luisterend oor, een praatje of...