Cursus & training

Niet iedereen begint even makkelijk een gesprekje. Of het lukt niet contacten te onderhouden. Deze cursussen en trainingen kunnen uitkomst bieden. Je leert hoe je makkelijker sociaal contact legt. Of je ontdekt wat voor netwerk je eigenlijk hebt. Opgenomen zijn activiteiten die aangeboden worden door of via bij Coalitie Erbij aangesloten organisaties. Er kunnen kosten aan verbonden zijn.

Versterk je netwerk (Amsterdam)

De Regenboog Groep

Versterk je netwerk helpt mensen met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond in Amsterdam met het uitbreiden van hun sociale netwerk.

Netwerkcoaching

Humanitas

Een netwerkcoach van Humanitas helpt je oude contacten weer aan te halen of nieuwe contacten op te doen. Het onderhouden van contacten kan soms in het slop raken. Bijvoorbeeld door een lichamelijke...

Assertiviteitscursus

Sociaal werk

In een assertiviteitscursus leer je onder andere contact maken, grenzen beter aangeven en inzicht hebben in het eigen gedrag en het effect daarvan op anderen.

Zin in vriendschap

Sociaal werk

In kleine stappen werkt de cursus Zin in vriendschap naar het actief aangaan van nieuwe vriendschappen of het verdiepen van bestaande contacten.

Sterk door je netwerk

Rode Kruis

Het is fijn goede contacten te hebben in de buurt waar je woont. Om je verbonden te voelen met je leefomgeving. En om een beroep op te kunnen doen als zich eens een noodsituatie voordoet. Het...

Training sociale vaardigheden

Sociaal werk

Gemakkelijker omgaan met anderen en je sociale contacten verbeteren. Dat leer je op een training sociale vaardigheden, die in veel gemeenten wordt aangeboden door maatschappelijke organisaties.

Mentaal Vitaal

Trimbos-instituut

Mentaal Vitaal is er voor iedereen die meer wil weten over mentale gezondheid en er zelf mee aan de slag wil. Een van de thema‚Äôs is eenzaamheid. 

Grip & Glans

UMCG/RUG

Met de cursus Grip & Glans werk je aan het versterken van je sociale netwerk. Het helpt je toe te werken naar een bewuste, daadkrachtige leefstijl en positieve mindset.