Een luisterend oor

Het kan moeilijk zijn om je verhaal te vertellen aan de mensen om je heen. Misschien is het te pijnlijk of te privé. Dan kun je (anoniem) bellen of chatten met een ‘hulplijn’. Voor een luisterend oor of om te praten over wat je bezighoudt.

De Luisterlijn

Doelgroep: iedereen

Voor een luisterend oor en een goed gesprek kun je bellen, chatten of mailen met de Luisterlijn. Anoniem, dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Praten lucht op. Wanneer je pijn hebt of ergens over piekert; op de momenten dat je je alleen voelt of juist blij. Eenzaamheid is een van de meest besproken onderwerpen. De Luisterlijn geeft je een steuntje in de rug. De hulp is vrijblijvend en anoniem.

Meer over de Luisterlijn

Praten over verlies

Doelgroep: iedereen

Verlies is er in vele vormen: een dierbare sterft, je verliest je gezondheid, je werk, je relatie, je droom. Wat het ook is: je rouwt. Eenzaamheid kan een gevolg zijn. De chathulp van Praten over je verlies kan je steun geven in je rouwperiode. Dat gaat altijd vertrouwelijk en met een deskundige vrijwilliger.

Meer over Praten over verlies

De Kindertelefoon

Doelgroep: tot 18 jaar

De Kindertelefoon is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar. Getrainde vrijwilligers zitten elke dag van 11.00 tot 21.00 uur voor je klaar. Je kunt praten over van alles. Op de website staat ook veel informatie. Het telefoonnummer is 0800 0432. Chatten kan ook.

Meer over de Kindertelefoon

Supportlijn Alles Oké?

Doelgroep: 18 - 24 jaar

Voor jongeren is er als het even niet zo lekker gaat de supportlijn Alles oké?. Kosteloos. Elke dag tussen 14:00 en 22:00 uur. Je kan chatten of bellen (0800 0450).

Ga naar Alles oké?

De Zilverlijn

Doelgroep: 55-plussers

De Zilverlijn is een speciale service voor ouderen. Als je je aanmeldt, word je regelmatig gebeld door een Ouderenfonds-vrijwilliger. De vrijwilliger is er voor een luisterend oor, een praatje of goed gesprek. Precies waar je behoefte aan hebt.

Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk. Deelname is kosteloos. Je kunt je aanmelden voor de Zilverlijn op de website van het Ouderenfonds of door te bellen naar 0800 – 1325 (gratis). Je wordt dan binnen 14 dagen teruggebeld.

NPV-Spreekuur

Doelgroep: iedereen

De NPV heeft een spreekuur waarin je kunt bellen met allerlei levensvragen. Bijvoorbeeld rond het thema eenzaamheid. Het spreekuur is open van maandag tot en met donderdag van 9 tot 16.30 uur. De NPV (voorheen Nederlandse Patiëntenvereniging) staat mensen bij vanuit een christelijke overtuiging.

Meer over het NPV-Spreekuur

MIND Korrelatie

Doelgroep: iedereen

Zit je ergens mee of zie je het (even) niet meer zitten? Heb je een vraag of probleem waar je met iemand over wilt praten? Bij MIND Korrelatie kun je bellen, chatten, appen of mailen met een hulpvrlener.

Meer over MIND Korrelatie

Hulp bij levensvragen

Doelgroep: 50+

Met het ouder worden ontstaan er vaak levensvragen. Het kan fijn zijn om daar met iemand over te praten. Via KBO-Brabant kun je ze bespreken met getrainde vrijwilligers. Deze dienst is kosteloos. en zowel voor leden als niet-leden van de ouderenbond.

Ga naar KBO-Brabant