Activiteiten

Om eenzaamheid aan te pakken, is het nodig dat je iets onderneemt. Zo kun je bestaande patronen doorbreken. Je kunt nieuwe mensen leren kennen of bestaande contacten versterken. Er zijn veel organisaties die activiteiten, cursussen, een luisterend oor en ontmoetingsplekken aanbieden. Op deze pagina vind je een selectie.

Activiteit tegen eenzaamheid - ontmoetingsplek

Ontmoeting & activiteit

Je wilt wel meer sociale contacten en iets buiten de deur doen, maar je weet niet goed hoe je daaraan begint. Bij de ontmoetingsplekken en activiteiten op deze pagina ben je welkom.

Gesprek eenzaamheid als vrijwilliger

Maatje, buddy en vrijwilliger

Ben je op zoek naar een maatje? Bijvoorbeeld om te ontspannen, te winkelen of te wandelen. En natuurlijk te praten over wat je bezighoudt. Met deze organisaties kun je contact opnemen.

Anonieme hulp eenzaamheid

Een luisterend oor

Het kan moeilijk zijn om je verhaal te vertellen aan de mensen om je heen. Misschien is het te pijnlijk of te privé. Dan kun je (anoniem) bellen of chatten met een ‘hulplijn’.

Cursus training eenzaamheid

Cursus & training

Deze cursussen en trainingen kunnen je helpen jezelf verder te ontwikkelen. Je leert hoe je makkelijker sociaal contact legt. Of ze laten je ontdekken wat voor netwerk je eigenlijk hebt.

Website buurt sociaal contact

Matchingwebsite

Op zoek naar nieuwe vrienden? Of gewoon naar iemand om eens wat leuks mee te doen? Je bent niet de enige. Op deze matching websites kun je je aanmelden om gelijkgezinden te treffen.

Samen eten tegen eenzaamheid

Uitje & vakantie

Door het hele land organiseren maatschappelijke organisaties speciale uitjes en vakanties waar je met anderen kunt genieten van natuur of cultuur en nieuwe contacten kunt leggen.