Hulplijnen

Iedereen heeft op zijn tijd behoefte aan contact met een ander mens om van gedachten te wisselen, om een luisterend oor te vinden. Je hart te luchten, een probleem te verhelderen of gewoon om het contact zelf.

Het kan gaan over verdriet, verlies, zorgen of eenzaamheid, maar ook over zaken die moeilijk bespreekbaar zijn met de directe omgeving. Soms gaat het er alleen om even contact te hebben met een ander mens.

Sensoor

Daarom kunt u 24 uur per dag terecht bij Sensoor. De vrijwilligers van Sensoor zijn bereikbaar voor een persoonlijk gesprek dat vertrouwelijk is en anoniem.

Het telefoonnummer is: 0900 – 0767 (5 cent per minuut)

Via www.sensoor.nl is er ook de mogelijkheid om te chatten met de vrijwilligers van Sensoor.

"Ik heb wel eens via de chat van de kindertelefoon mijn hart gelucht. Die persoon luisterde naar me en probeerde me een zet in de goede richting te geven."
Lees het persoonlijke verhaal van Simone (19)

Ouderentelefoon - Nationaal Ouderenfonds

Speciaal voor ouderen is er de Ouderentelefoon. Hier kunt u terecht met al uw vragen, gedachten en gevoelens. U kunt bellen wanneer u wilt, er zit altijd iemand voor u klaar om u te woord te staan.

Het telefoonnummer van de Ouderentelefoon is 0900 – 60 80 100 (5 cent per minuut).

Luisterend oog - Humanitas

Vrijwilligers van Humanitas zijn zeven dagen per week beschikbaar om te chatten. Ze bieden een 'luisterend oog' en denken met je mee.

De vrijwilligers zijn van 16:00 tot 22:00 online beschikbaar, ook op feestdagen. Zondagochtend zijn de vrijwilligers er ook van 10.00 uur tot 13.00 uur. Tot een half uur voor de sluitingstijd kun je je aanmelden voor een chatgesprek.

Kijk op www.hetluisterendoog.nl voor meer informatie en om te gaan chatten.

"Social"