Beauty voor de Senior, Join us en Sichting OOPOEH genomineerd voor Nationale Eenzaamheid Prijs 2016

12/09/2016

De jury van de Nationale Eenzaamheid Prijs 2016 heeft bekend gemaakt dat Beauty voor de Senior in Den Haag door Aswintha Menk, Join us in Veghel door Joli en OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier) in Amsterdam door stichting OOPOEH genomineerd zijn voor de prijs. 

De drie genomineerde projecten zijn inspirerende voorbeelden die eenzaamheid voorkomen of verminderen in een lokale context. In totaal kreeg de jury 145 inzendingen.

Nationale Eenzaamheid PrijsDeelnemers aan het Nationaal Eenzaamheid Congres 2016 bepalen de uiteindelijke winnaar op donderdag 22 september, als de Week tegen Eenzaamheid wordt geopend.

 

Jury

De jury bestaat dit jaar uit de volgende leden: Hennie Bogaards-Simonse, wethouder gemeente Noordoostpolder; Marieke Kleiboer, directeur Maatschappelijke Ondersteuning, ministerie van VWS; Mariëtte van Leeuwen, voorzitter VNG Commissie Gezondheid en Welzijn en wethouder gemeente Zoetermeer; Theo van Tilburg, hoogleraar Sociologie en Sociale Gerontologie, Vrije Universiteit Amsterdam; en Leo Wijnbelt (juryvoorzitter), voorzitter Coalitie Erbij.

Prijs

De Nationale Eenzaamheid Prijs wordt uitgereikt door Leo Wijnbelt, juryvoorzitter en voorzitter van Coalitie Erbij op 22 september tijdens het openingscongres van de Week tegen Eenzaamheid. Naast de eer gaat de winnaar naar huis met een kunstobject en 5.000 euro ten behoeve van zijn of haar activiteit. De prijsvraag is een initiatief van Coalitie Erbij en wordt dit jaar georganiseerd samen met het ministerie van VWS en de VNG.

"Social"